El nostre institut

dilluns, 7 de gener del 2019

FRASE DE LA SETMANA: LES SET REGLES DE PARACELS PER A LA VIDA

Aquest any comencem amb les 7 regles de Paracels per a una vida amb sentit. Paracels, el metge, viatger, alquimista i erudit heterodox deixà formulades 7 regles per a una vida amb sentit que s'avancen significativament al seu temps, o millor encara, que confirmen que els antics coneixien perfectament la relació entre cos i psique molt abans que la moderna psicoimmunologia demostrés els efectes bioquímic de les emocions en la nostra salut.
En les seues regles Paracels para d'una salut holística, de la importància dels pensaments positius i d'estar connectats amb el nostre interior, del valor del silenci i la discreció, com també afirmava Sòcrates en els seus tres tamisos (com ja havíem vist en una entrada anterior), de la confiança en la Vida i òbviament, de ser bones persones.
Aquesta setmana veurem la primera regla, que diu:
1. La primera cosa és millorar la salut.
Per a això cal respirar profundament i rítmica a l'aire lliure, omplit bé l'abdomen. Beure diàriament en xicotets glops, dos litres d'aigua, menjar moltes fruites, mastegar els aliments de la manera més completa possible, evitar l'alcohol, el tabac i l'automedicació, així com banyar-se diàriament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada