El nostre institut

dimarts, 26 de novembre del 2019

MEDITACIÓ PER A LA CONCENTRACIÓ



Hakini mudra és el mudra de concentració. Moltes vegades fem aquest gest sense adonar-nos-en. El seu propòsit és millorar la concentració i l'atenció plena. Inconscientment, podem fer-lo per centrar-nos, eixir d'un estat d'agitació o simplement centrar-nos en una tasca o idea, revitalitzant la nostra activitat cerebral. Hakini mudra es pot practicar sempre que vulgues.

Si vols recordar alguna cosa o recuperar el fil d'un assumpte, uneix les puntes dels dits, eleva els ulls, posa la punta de la llengua en el paladar quan s'inspira i deixa que torn a caure quan s'expira; fer un parell de moviments respiratoris, i recordaràs immediatament el que vols.

Aquest mudra també serà útil si has de concentrar-se en alguna cosa durant molt de temps, cal que tingues bones idees o vols retenir el que llegeixes. Hakini mudra pot fer miracles reals i sempre l'hauries de tenir en compte per practicar-lo en un moment de necessitat.

Aquesta posició dels dits ha estat profundament estudiada pels científics, i s'ha demostrat que estimula el treball conjunt dels dos hemisferis del cervell, el dret i l'esquerre. Actualment també es recomana en els cursos de formació i gestió de memòria. Obri l'accés a l'hemisferi dret del cervell on també s'emmagatzema la memòria. La seua pràctica millora la respiració, aprofundint-la, beneficiant així el cervell.

Beneficis del Haniki mudra:
-Estimula l'activitat cerebral, és molt beneficiós per al cervell hiperactiu.

– ajuda a millorar la concentració i l'atenció conscient.

– promou l'activitat equilibrada dels dos hemisferis, dreta i esquerra, del nostre cervell que crea una sensació de calma i permet un pensament clar, intuïtiu i savi.

– ajuda a centrar-s'hi i aclarir la ment, aclareix la nostra confusió i purifica els nostres pensaments i sentiments.

– ens ajuda a aprofundir en la respiració, regenerant l'energia dels nostres pulmons i oxigenant el nostre cervell, el que resulta en un millor funcionament de tot el nostre cos.

– enforteix la memòria i prevé la pèrdua de memòria.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada