El nostre institut

dilluns, 12 de setembre del 2022

BENVINGUDA CURS 2022-23

 Benvingut, estimat alumnat de segon de batxillerat del curs 2022-2023. Aquest serà el vostre últim curs en aquest centre que us va veure arribar ja fa uns anys com a unes criatures.

Enguany el departament de Valencià funcionarà per huité any consecutiu sense llibre de text i tota la matèria de l'assignatura Valencià: llengua i literatura s'organitzarà en format de bloc i a través d'Aules. Us haureu d'acostumar a consultar-los habitualment i descarregar els materials que s'hi penjaran amb freqüència. També un agrairia gaudir d'una certa retroalimentació de part vostra i que féreu comentaris a les entrades que us semblaren interessants.
Aquest curs sembla que ja anirem recuperant la normalitat perduda en els dos últims anys de pandèmia, encara que haurem d'anar adaptant-nos a les regulacions que ens vagen arribant al llarg del curs.
Respecte al temari, des de la Universitat de València ja fa dos cursos van canviar  lleugerament el temari de literatura que afecta l'apartat 3 de les proves PAU. Ara tenim unes lectures preceptives concretes i la pregunta de literatura es basarà en alguna d'aquestes lectures realitzades durant el curs.
Respecte a l'estructura de l'examen de  PAU, que ha sigut més oberta les tres últimes convocatòries a causa de la pandèmia, haurem de veure què decideix la Universitat i com es farà aquest curs.
Per últim, però no menys important, en cursos passats vam iniciar ja una experiència encaminada a tractar de lidiar amb l'estrés que sol produir-se en aquest curs. Sabeu que el nostre centre té un interés especial pel bienestar psicològic i emocional del nostre alumnas i encetem diferents iniciatives per tal d'conseguir un estudiantat equilibrat a nivell acadèmic, psicològic i emocional. Dedicarem els primers minuts de la classe a treballar tècniques de respiració i relaxació per tal d'aprendre a controlar l'ansietat i milorar la concentració o mobilitzacions per contrarestar la gran quantitat de temps sense moure's. Cada setmana o quinzena us explicaré una tècnica de respiració o pranayama que practicarem durant uns minutets a principi de classe. Us pregue atenció i dedicació, ja que ara tenim 5 minuts menys de classe i no podem perdre'ls fent el babau. Recordeu que és una inversió de temps, no una pèrdua.
No cal dir que aquest tipus d'activitat és absolutament voluntari i qui no vulga participar-hi no caldrà que ho faça, encara que demane el màxim respecte per als companys que sí vulguen fer-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada