El nostre institut

dilluns, 16 de maig del 2016

SAT KRIYA

Com que ja estem acabant el curs i hem avançat molt (encara que no ho semble) tant en comentari de text com en tècniques respiratòries i meditació, ací us pose la informació sobre Sat Kriya, una kriya de ioga potentíssima i que té múltiples beneficis. No la podrem realitzar en classe perquè necessitem adoptar una posició que les limitacions de l'aula no ens permet, però us recomane que la practiqueu a casa.

Sat Kriya es troba entre els pocs exercicis de Kundalini Ioga que constitueixen una Kriya (Sèrie) en si mateixa. Es recomana practicar-la com a part de la rutina diària per almenys 3 minuts diaris, ja que treballa directament sobre tot el sistema intestinal, sexual i d'eliminació del cos, mantenint-los actius i saludables. Des del punt de vista de la fisiologia iòguica té una tremenda importància a l'hora d'estimular l'energia kundalini directament, en treballar sobre el seu origen en el primer chakra.

Dins de la concepció del Ioga Kundalini com també en el de les altres línies, la base de les posicions, la base del treball més profund d'elevació energètica i espiritual s'assenta sobre l'estructura equilibrada i forta dels tres primers chakres. De la mateixa manera que un edifici necessita de bons fonaments per poder alçar-se amb seguretat sense por d'esfondrar davant de qualsevol repte, el nostre cos i esperit funcionen de manera similar: necessitem d'una base ferma i fiable. Aquesta kriya per tant, treballa la manera d'enfortir i equilibrar aquests fonaments perquè l'energia i la salut puguen elevar-se i mantenir-se equilibrades. Un altre benefici que té Sat Kriya és el seu excel·lent treball sobre el cor, així com també el seu efecte energitzant.

Precaucions
Si sents dolor en adoptar la postura o als pocs moments d'estar-hi, es recomana col·locar una manta sota les empenyes o entre els glutis i els talons.
Vés amb compte de no arquejar l'esquena en fer l'exercici. El moviment que es realitza juntament amb el mantra és un bombament abdominal que no involucra el moviment d'esquena.
Mantingues els braços estirats sense moure els colzes.

ADVERTÈNCIA
Si estás embarassada, pateixes de pressió alta o problemes al cor, com també si estàs menstruant, REALITZEU AQUEST EXERCICI amb precaució.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada