El nostre institut

dijous, 15 de desembre del 2016

JAPJI SAHIB

Aquesta setmana hem estat fent una visualització sobre la GRATITUD. La música que ha sonat mentre la féiem era el mantra JAPJI SAHIB, en versió de Kike Tarrasó.
El Japji Sahib es denomina la cançó de l'ànima i va ser composta per Gurú Nanak, fundador de la fe sikh, que està en la base del ioga kundalini, que és el que utilitzem en classe per fer les meditacions i les respiracions. El ioga kundalini és el ioga de la ment i de la respiració.
Aquest mantra és el que es recita en la Sadhana del matí, que és la meditació que fan els ioguis al matí, just quan ix el sol.
Si voleu saber què significa (encara que és una recitació llarguíssima), ací teniu un enllaç a la wikipedia on apareix una pronúncia i una traducció aproximades (ja que només els parlants nadius del gumurkhi són capaços de copsar el significat profund dels versos),
Ací us pose els enllaços de Drive per si voleu descarregar la música, ja que hi ha molts alumnes que me l'han demanada:
Japji Sahib 1
Japji Sahib 2
Japji Sahib 3
Japji Sahib 4
Japji Sahib 5
Japji Sahib 6

Hi ha sis arxius perquè és una recitació molt llarga i està dividida en diverses parts. Us recomane seguir-la seguint l'ordre establert i si algú s'atreveix, sentir-la completa intentant cantar la lletra que apareix en l'enllaç de la Wikipedia. Si algú s'hi atreveix no se'n penedirà. És una experiència que calma la ment i l'ànima i et fa entrar en un estat de felicitat absoluta i profunda, per no parlar dels beneficis a nivell físic i cel·lular profund. Si algun valent o valenta ho prova i li agrada, el següent repte és fer-ho al matí, quan està a punt d'eixir el sol, que és el moment ideal d'aquesta oració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada