El nostre institut

diumenge, 15 de setembre del 2019

BENEFICIS DE LA RESPIRACIÓ CORRECTA

El Pranayama, o tècniques per aprendre a respirar correctament, té innombrables beneficis (no podia ser d'altra manera, ja que té molts beneficis del ioga). Alguns d'ells són:
1. Augmenta la capacitat pulmonar, de manera que els pulmons podran obtenir l'aire que necessiten en menys respiracions.
 2.Tens més resistència per a realitzar esforços físics. Observa les persones que respiren malament. Es cansen ràpidament amb un petit esforç, com pujar un tram d'escales.
3. Genera tranquil·litat i pau mental. Una respiració pausada i suficient és l'estat natural del cos, sense tensions, que a més provoquen fatiga i cansament mental.
4. Revitalitza el cos. Després de realitzar exercici recuperes el ritme cardíac i respiratori normal. ¿A què es deu? Al fet que necessites menys aire del que has estat fent servir. Per tant, si augmenta la capacitat pulmonar et sents millor i més disposat a moure't, eixir de casa a fer una passejada, fer exercici físic, etc.
5.  La respiració lenta i profunda redueix l'esforç que ha de realitzar el cor, que es torna més eficient i fort, funciona millor i dura més temps.
6. En un moment d'estrès o ansietat aconsegueix reduir-la considerablement i fins i tot eliminar-la.
7. Si estàs nerviós, sense arribar al nivell superior que és sentir-te estressat, pots controlar les emocions i prendre la decisió correcta.
8. La respiració profunda i lenta és un excel·lent regulador del pes. Si vols baixar de pes, sigues conscient que tenir majors nivells d'oxigen en sang ajuda a cremar el greix.
8. Ajuda que el cos recupere un ritme normal després de fer algun esforç, físic o mental, en què hi ha hagut desgast.
9. Ajuda a dormir bé, ja que calma la ment. La principal causa d'insomni és no saber relaxar-se i deixar de banda els problemes fins que hages descansat.
10. Millora la digestió. El cos assimila millor els aliments gràcies al fet que la major oxigenació de la sang fa que el procés de digestió siga més eficaç.
11. És bo per a la pell. El cos destina la major part de l'oxigen al cervell. Una vegada coberta aquesta funció, la resta es reparteix. Amb una millor oxigenació, es destina més oxigen a les glàndules pituïtàries i pineals, importantíssimes en el rejoveniment de la pell.
12. Indueix l'estat de meditació.

                                                      (extracte de la pàgina widemat.com)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada