El nostre institut

dilluns, 14 de setembre del 2020

BENVINGUDA

 Benvingut, estimat alumnat de segon de batxillerat del curs 2020-2021. Aquest serà el vostre últim curs en aquest centre que us va veure arribar ja fa uns anys com a unes criatures.
Enguany el departament de Valencià funcionarà per sisé any consecutiu sense llibre de text i tota la matèria de l'assignatura Valencià: llengua i literatura s'organitzarà en format de bloc. Us haureu d'acostumar a consultar-lo habitualment i descarregar els materials que s'hi penjaran amb freqüència. També un agrairia gaudir d'una certa retroalimentació de part vostra i que féreu comentaris a les entrades que us semblaren interessants.
Aquest curs serà especial per les circumstàncies especials que estem vivint a nivell global. Hem d'estar preparats per a qualsevol circumstància que puga sorgir i per això hem preparat els correus corporatius per a poder estar en contacte amb vosaltres en tot moment i poder continuar les classes de manera telemàtica si arribara a donar-se el cas.
Respecte al temari, ja des de la Universitat de València van canviar el curs passat lleugerament el temari de literatura que afecta l'apartat 3 de les proves PAU. Ara tenim unes lectures preceptives concretes i la pregunta de literatura es basarà en alguna d'aquestes lectures realitzades durant el curs.
Per últim, però no menys important, en cursos passats vam iniciar ja una experiència encaminada a tractar de lidiar amb l'estrés que sol produir-se en aquest curs i que enguany es veurà augmentat per l'ús de mascaretes, gran quantitat de normes, incertesa sobre el que pot passar... Dedicarem els primers minuts de la classe a treballar tècniques de respiració i relaxació per tal d'aprendre a controlar l'ansietat i milorar la concentració o mobilitzacions per contrarestar la gran quantitat de temps sense moure's. Cada setmana o quinzena us explicaré una tècnica de respiració o pranayama que practicarem durant els cinc primers minuts de classe.
No cal dir que aquest tipus d'activitat és absolutament voluntari i qui no vulga participar-hi no caldrà que ho faça, encara que demane el màxim respecte per als companys que sí vulguen fer-ho.

Finalment us pose un enllaç al DOSSIER DE BONES PRÀCTIQUES DIGITALS, realitzat per la professora Irene Armero, per tal de donar-vos una sèrie de directrius per utilitzar els mitjans digitals de manera adequada, ja que enguany intentarem evitar l'ús de paper i es potenciarà l'ús dels mitjans digitals.
Bona sort a tots!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada