El nostre institut

dijous, 17 de setembre del 2015

PROGRAMACIÓ DE LA 1a AVALUACIÓ

El punt de partida per a l'estudi de la primera i segona parts de l'examen serà un text pertanyent a una de les tipologies textuals que vénen indicades. A partir del text estudiarem i exercitarem cadascun dels punts que integren Comprensió del text i Anàlisi lingüística del text.

Comprensió del text
1. Descriure el tema i les parts bàsiques (estructura interna i externa).
2. Resum.
3. Tipologia textual: expositius, argumentatius, retòrics.
     3.1. Ens centrarem bàsicament en textos expositius i argumentatius, encara que haurem de començar a reconéixer les característiques de la tipologia retòrica.
4. Identificació de la varietat dialectal.

Amb aquests tres punts respondrem els punts 1, 2 i 3 de l'apartat  Comprensió del text.

 
Anàlisi lingüística del text
1. Fonètica: qüestions sobre aspectes bàsics de la pronúncia (distinció entre vocals obertes i tancades (o/e), entre consonants sibilants sordes i sonores, entre consonants palatals sordes i sonores, enllaços fonètics...
2. Qüestions sobre l'ús dels temps verbals: alteració de les referencies temporals d'un fragment (ex: de present a passat, de passat a present).
3. Definicions de paraules del text.

Espressió i reflexió crítica
1. Temes de literatura: es treballaran els 6 primers temes del temari per a les proves PAU.
2. Els alumnes hauran de produir al mínim dos textos (entre 150 i 200 paraules) en què es demostrarà la seua competència comunicativai, segons els casos, la seua capacitat per donar una opinió raonada, per a reelaborar informació pròpia i la que puga fornir-li el text.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada