El nostre institut

dissabte, 10 d’octubre del 2015

TATRAK: YOGA OCULAR PER MILLORAR LA CONCENTRACIÓ

"En fer tratak has de mantenir-te mirant fixa i contínuament, sense parpellejar, durant uns trenta o quaranta minuts (nosaltres només ho farem 5 minuts). Tota la teva consciència ha d'estar en els ulls; has convertir-te en els ulls. Oblida't de tot, oblida la resta del teu cos, sigues només els ulls i mira fixament en tot moment sense parpellejar.
Quan tota la teva consciència estiga centrada en els ulls, arribaràs a un clímax de tensió, el màxim de tensió. Els teus ulls són la teua part més delicada, per això poden arribar a estar més tensos que qualsevol altra part. I amb tensió als ulls, tota la ment es tensa; els ulls són només portes cap a la ment. Quan et converteixes en els ulls i els ulls arriben a un màxim de tensió, llavors la ment també aconsegueix un clímax de tensió. Quan baixes d'aquest clímax caus sense esforç en l'abisme de la relaxació. Tratak crea una de les màximes tensions possibles en la consciència. Des d'aquest màxim, l'oposat succeirà espontàniament; la relaxació succeirà espontàniament.
Quan estigues fent tratak, el pensament s'aturarà automàticament. A poc a poc la teua consciència s'anirà centrant més en els ulls. Simplement estaràs conscient; no hi haurà pensament. Els ulls no poden pensar. Quan tota la consciència es troba centrada en els ulls, la ment no té energia per pensar. No existeix la ment, només hi ha els ulls, de manera que no existeix el pensament. En l'instant en que els teus ulls vulguen parpellejar, aquest és el moment en què has d'estar alerta. La ment està tractant de fer que l'energia torne per a pensar, està intentant desviar la consciència dels ulls i que torne a la ment. Per això una contemplació fixa i constant és necessària. Fins i tot un simple moviment dels ulls donarà energia a la ment. De manera que no mogues en absolut els ulls. La teua mirada ha de romandre absolutament fixa. Quan estàs mirant fixament, sense moure els ulls, la ment també està fixa; la ment es mou amb els ulls.
Els ulls són les portes, les portes que pertanyen a la ment interior i també al món exterior. Si els ulls es troben totalment fixos, la ment s'atura; no es pot moure. Aquesta tècnica comença amb els ulls perquè començar des de la ment és difícil. És difícil controlar la ment, però els ulls són objectes externs; pots controlar-los. Mantín, doncs, la teua mirada absolutament fixa; mira fixament sense parpellejar. Quan els teus ulls estiguen quiets, la teva ment es calmarà".
                                                                                                                                       Osho

Beneficis:
- Menor moviment mental
- Major capacitat de concentració
- Millor salut ocular
- Ulls amb més vida i brillantor


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada